L’inici del Fi

Dimecres 13 de juny va tenir lloc la darrera tertúlia sobre Fin abans de la Trobada. El nou Club de Lectura de la Biblioteca Mossèn J. Avinyó de Cubelles, pràcticament es va estrenar amb l’obra de Monteagudo.
Alguns membres van destacar el joc entre futur i passat, representat per un final apocalíptic que encara ha d’arribar i una obsessió per altres temps que no s’ha acabat de superar.
Altres destaquen com dibuixa la pèrdua natural d’alguns amics i coneguts en el camí des de la infància i l’adolescència fins a l’edat adulta. Parlaríem doncs en un sentit metafòric de la desaparició de les persones amb les que hem compartit moments de la nostra vida.
El tema dels remordiments també apareix en el debat i tothom es pregunta quin acte devien cometre contra el personatge d’Andrés, quanta culpa acumulen, fins a l’extrem d’arribar a pensar que el Profeta pot haver desencadenat una venjança d’aquesta envergadura.
Un dels personatges que més simpaties ha despertat ha estat Maria/Eva per la seva lucidesa i claredat de ment, la mirada aliena que veu el que els altres no són capaços de copsar. Trobem diversitat d’opinions a l’hora de posar-nos en el seu lloc. L’Eva probablement continuaria la recerca, sense donar-se per vençuda. Nosaltres els lectors potser no tindríem la seva fortalesa i alguns confessen sentir-se temptats per la pistola.
La descripció de la resta de personatges ens ofereix una visió molt més negativa, el reflex d’una societat hipòcrita que camina cap a un final incert carregant amb la seva motxilla d’enveja i culpabilitat.
Finalment s’intenta consensuar quin seria el missatge que ens vol deixar Monteagudo amb la seva obra: la mort física, la pèrdua de relacions, la incertesa davant del futur…
Mirarem d’esbrinar-ho el dia 22.

Quant a itinerant

Sóc bibliotecària itinerant de l'Alt Penedès i El Garraf
Aquesta entrada ha esta publicada en I TROBADA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a L’inici del Fi

  1. Lluís Millans Miró. ha dit:

    ès una idea molt positiva, l’intercànvi d’idees.

Deixa un comentari